Wednesday, December 8, 2010

BIRD's NEST

bLogwaLkiNg bLog kaKak tSayaNg yg juGa seDang pReggy 1st baby....K.MEEN...
kTorg sLaLu sHare paSal pRegnanCy ni....
sO..aKu dPt inFo paSaL BIRD's NEST ni bagUs...
tHen...duk googLe Laa KHASIAT BIRD NEST... **attN...fOnt mErah iTu mEnakuTkan....hiks..
1. Sarang burung walet menjadikannya agen pemutihan kulit dan juga baik untuk kesihatan mata.
2. Sarang burung bermanfaat sebagai zat kolagen yang terkandung dalam setiap sarang burung walet dapat melancarkan pembuluh darah, meningkatkan nafsu makan serta memperbaiki saluran pencernaan.
3. Sarang burung walet dapat mengurangkan kahak dan menyembuhkan batuk. Ini juga adalah nutrisi yang bagus untuk paru-paru dan menguatkan saluran pernafasan.
4. Pengambilan sarang burung walet ketika kehamilan dapat mengurangi rasa sakit pada punggung, memperkuat paru-paru bayi yang dikandung. Juga dapat mempercepat proses penyembuhan setelah melahirkan.
5. Untuk wanita, pemakanan secara teratur dapat meningkatkan daya metabolisme, memperbaiki kulit serta melambatkan proses penuaan.
6. Untuk orang tua, pemakanan secara teratur dapat menguatkan urat dan tulang serta meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit.
7. Untuk kanak-kanak, sarang burung berkenaan dapat membesarkan daya serap nutrisi yang ada pada setiap makanan dan memperkuatkan paru-paru.
8. Dipilih sebagai makanan yang amat baik kepada para perokok selain dapat mengurangkan kesan yang ditimbulkan daripada nikotin dan mencegah serangan barah.
9. Bagi penghidap asma, ia juga menjadi agen terbaik memulihkan sistem pernafasan dan memperkuatkan paru-paru.
kiNi aku tgh aMaLkan miNum BIRD's NEST ni...
RM55 (6boToLx2) **maSa aKu bLi aDe LESS jd RM47...
bMiNat...?? boLe tErjah kt WATSON/GUARDIAN....
aPe raSa..?? rs jeLi gn air guLa sbB cMpur gn rOck suGar...seDap!
kLo x pCaya...cuBaLaaa....

10 comments:

atty's said...

banyak khasiat nya ..elok diamalkan nie

therosputih said...

bagusla kan kalu dpt telan..moga ibu n baby sihat..

mAmAbuDaK said...

kebanyakan bird nest x halal...

mAmAbuDaK said...

ops...bkn sarang burung tu yang haram..tapi kandungan yang telah d proses...kebanyakan mengandungi ginseng serta perapaan mgkin arak kira arak terbaik ntuk kesihatan (bg orang cina lah)arak bagi orang melayu ni tetap haram...

mr_mrs mikko said...

yang kalo bird nest ni kan...
org x preggy boleh nelan ka?

sweethOneY said...

bab menaikkan nafsu makan tu yang seramm

sweethOneY said...

p/s mamabudak, yang pasti yang N minum ni halal.. kan tanda halal terpampang kat kotak tu :)

meen said...

yup..yg ni boleh minum sbb dia cuma ada bird's nest nagn rock sugar je dalam tu..mmg kena hati2 jugak beli bird's nest ni..takut jugak ada kandungan tak halal, tp skrng mmg dah banyak keluaran bumiputera..kalau N jumpa yg brand apa tah, Walit Gold ke apa, yg tu akak amik 1st time dulu tapi tak jumpa kat sini..that one bagus jugak

meen said...

mr_mrs miko: bird's nest ni dari umur baby satu hari sampai warga emas pun boleh ambik..mmg banyak khasiat utk semua golongan dan peringkat umur

utk yg ada diabetes, perokok tegar pun boleh amik ni

Anonymous said...

Blh sbbkn mndul x?? coz ade sesetengh minuman khasiat blh menyebabkn mndul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...