Friday, December 24, 2010

6th ANTENATAL CHECK UP

smLm wat 6th ANTENATAL CHECK UP...
suPpose 2 bE aRi SABTU..
tp sBb cOti XMAS kaN..sO..awaL Laa 2 aRi....
LatEst cHeck up 28 wEeks...
MAMA
bp: 125/75 (134/87)
wEigHt : 66kg (62.8kg)
uRiNe : ok!
NZa jr
wEigHt : 1,123 g (740g)
BPD : 6.99cm (6.25cm)
AC : 22.88cm (19.65cm)
FL : 5.55cm (4.29cm) iTu kepaLa NZa jr..
aLhamduLiLLah....MAMA & NZa jr siHat & mBesaR dGn jaYa nYa...
sGtt haPpy biLa tGk NZa jr da cecAh 1kg...
yEayyy....aNak MAMA da bEsa...
DR da suh sTart cOuntiNg kiCkiNg baBy...miNimum 10x 1 aRi...
oWhh...NZa jr mMg aKtiF...sMpai keJang~keJang pErut MAMA biLa diE mOviNg kAn...
sUmtiMes tRase mCm tuLang siKu ke luTut ke kaKi die biLa geRak....
iTu aNugeRah Allah...
then..smLm dPt 2nd inJectiOn ATT...
& aRini..tGn ku bEngkAk kt tmPat inJectiOn tu...errrr.....sO far bLm meRasa AIR GULA tu Lg..hOpefuLLy..x yA raSe Laa smPai biLa~biLa..hehehe....
papEpOn...fEw weeks tO gO...cOuntiNg...
NZa jr..pLz kLua oN tiMe yErr saYang...

8 comments:

~dARlee zURiS~ said...

dah senget benget ke perut bila die gerak?
kelakar kan time tu?
rindu dat moment lak.huhuu..

nanonano said...

kalau dia test urine hb ape sume tu memuaskan
xyah minum air gule tu mcm na dlu,
hehehe trlepas azab :p

meen said...

hehe..akak skrng baby suka sommersault ..nanti dia dah start kicking cam NZa jr taktau le camana yek hehe

mummysyafie said...

akak pernah kena minum air gula tu N..manis tak boleh nak blah. lepas minum tak boleh makan plak.

mungkin disebabkan terlalu manis akak rasa mual. pastu muntah kat klinik..hihihi...

lindosh said...

kenal dari anak dara sampai nak jadik mak budak dah pon.. oh masa sangat berlalu.. =)

sweethOneY said...

mmg counting weeks je ni. tak sabar nak tengok nza jr!!!

Zhoe Wynz said...

wah wah.. dah nampakkk... tak sabar nak tgk bila jr dah kuar nanti.. huhu

PinQib said...

mak sedara qib ada prob ngn insulin. hehe. tinggi woo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...