Friday, January 21, 2011

saKit beLaKanG

LaTeLy seMakin kErap pLaks saKit beLakaNg ni...
meNcuCuk~cuCuk oK...
nk wat keJe pOn sErba x keNa...
sMpai 1 maLam tu...oRg tGh sYok tDo...
aKu baNtai mEnanGis...sBb x taHan saKit beLakaNg ni...
pRincE_ZA uRut pOn gTu~gTu jEkk...
x Ley iLang saKit tuu....
ni TIPS aKu dPt haSiL GOOGLE...
tp maCam x menJadi jEkk...
1. LeTakkAn banTal keCik tEruTama keTika duduk. **da leTak daa...
2. aLas beLakaNg baDan keTika baRing. TiDur meNgiriNg ke kiRi. **da wat jgak..stiLL saKit...
3. eLakKan paKai kaSut tuMit tinGgi. **siNce pReGgy mMg x paKai...
kOrang...aDe TIPS LaiN x nk reLief kAn saKit beLakaNg ni...??
at LeaSt Lega sKet jaDik Lerr...
sEriOus mMg x boLe wat aPe biLa saKit beLakaNg menyeraNg....
pEdiH wehh...
nk kaTe kuRang kaLsiUm...huRmm...
eVery mOrniNg miNum ANMUM...maLam kaDang~kaDang miNum MILO...
caNe tuh...??

10 comments:

juelee said...

amek pil kalsium x yunk? urm jue dulu letak bantal kat bawah bila baring pastu kaki tu memang sendal ngan bantal gak... alhamdulillah kurang sket.. try la

atty's said...

separuh ibu mengandung mmg alami sakit belakang.maybe normal kot..

kty dulu tade lak..takecare ye N..

~dARlee zURiS~ said...

haah.pil kalsium makan tak?tu kena ambil tu.sbb baby banyak serap kalsium ibu.tu yg nanti pas besalin tulang ibu lemah dan gigi rapuh.

aDieyZa said...

ciannya N.. zana yg x mengandung lagi ni pun kerap sakit belakang.. apakah???

so mesti N lagi sakit kan sbb tengah mengandung.. if x elok jugak, maybe boleh dapatkan nasihat doktor.. take care yer N..

PutRee SeJiNjaNg said...

alo..lo..lo..sian kat N...

sweethOneY said...

try consult doc yunk.. aku nk advise lelebih pun mmg tak reti bab2ni..

mummysyafie said...

akak dulu mmg selalu sakit blkg kalau pegnen. nak makan ubat tak bleh plak..so kena tahan je la.

mummysyafie said...

akak dulu mmg selalu sakit blkg kalau pegnen. nak makan ubat tak bleh plak..so kena tahan je la.

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hehe..aku pun sakit belakang gak yunk..tapi time tido mmg aku meniarap...terus lena!! hahaha

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hehe..aku pun sakit belakang gak yunk..tapi time tido mmg aku meniarap...terus lena!! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...