Thursday, January 13, 2011

OPS DEBOR - NZa jr

oK...klo 7 bLn dLu OPS DEBOR nk niKah...
sKg OPS DEBOR nk bSaLin yerr...
sEriOusLy...LaTeLy aKu duk pK paSaL bSaLin jekk...
aNd LaTeLy jGak aKu sLaLu mimPi bSaLin....
x sEnang oTak...aTi pOn dUpp..dapp...
baYangkAn sUasaNa pd HARI ITU...keLam kaBut ke x...
maSe tu aKu tgh wat aPe aGaknYa....
raSa cOntRactiOn tu mCm maNa...
keLuar daRah Laa..air keTubaN La...cMne pLak tu....
nk pUsh...nk naFas...nk taHan saKit...aDehhh...
TAKOTTTTT.....
"seMoga dipermuDahkan seGaLanYa.....aMiin...."
sBg tanDa nk meLegaKan aTi...
iGt wEekends ni nk sTart mendoBi baJu~baJu baBy...
raSanya da boLe sTart prepaRe hOspiTaL baG...
ok..makin LeGa ke makin deBor...??
eRghhhh.......

15 comments:

~dARlee zURiS~ said...

jgn pk sangat N.nanti naik blood pressure.
akak dulu cam kamu lah.pk itu ini.
tup2 naik darah tinggi.nasib baik kysha tak kena paksa keluar.
cool ok.insyaallah..it will be fine :)

nanonano said...

hehe na pun dlu same je ar..
duk trbayang2 cmne rase saket nk branak, cmne keadaan ank,
cmne cmne cmne..
hahaha
nak2 plak lepas turun air xsaket2 lg,
so mmg xlenah tdo la..debor..
hahaha

rupe2nye semuanya indah2 blakerr..
sgt sweet la pengalaman tu..
:)

insyaAllah dipermudahkan

@}--niEra-- said...

n,
akak doakan yg terbaek utk n..
nanti n leh kongsikan pengalaman..

Mummy `Aish said...

N

Itu perkara biasa..dan da ujung2 nak bersalin tu..lg la berdebar..kdg2 ko leh pk yg mcm2 bnde yg tak munasabah..

Sebab tu kite kene selalu set in our mind supaya jgn terlalu pk..also..mintak pendapat or nasihat dr org2 yg berpengalaman..cam aku dlu..mtk nasihat kat opismate aku lelaki tau..dia citer pengalaman isteri dia..dia siap ckp..perempuan yg bakal melahirkan seorang khalifah adalah ibarat berjuang di medan jihad dan ganjaran yer sebesar dan mulia di sisi Tuhan..aku igt smpai bile2..dan bnde tu yg buat aku jd cool dan tenang..walaupun masih pk mcm2..bile igt bnde tu..terus pk..Betapa mulia dan besar ganjaran yer wanita yg mengandung dan akan bersalin ni..

Oppsss..terpanjang plak

♥z@z@♥ said...

biase la tuey unk..aku dulu pun cmtue gak..now dah tau cmner dah..hehe..sumer pompuan akan merasa yunk..insyaAllah dipermudahkan sumernye utk ko..aminnnnn

LyNn HaMzAh said...

jangan risau sangat N...insyaallah segalanya akan berjalan lancar...mendobi baju2 baby dah boleh mula dah...prepare bag pun bagus gak awal-awal nie...manalah tahu terbersalin awal...

atty's said...

insyallah semoga semuanya dipermudahkan

semoga N & baby selamat .amin

juelee said...

ku pikirkan amenda la debor2 ni hahaha..

rileks N cool..

enjoy each moment...
cam jue ni tak sangka bersalin awal hahaha dah la czer..

huhu tapi takpe sama je bersalin czer or normal...

enjoy saat pertama kali nampak bb lahir ke dunia...

oo syahdunye bila terkenang bk moment tu

eja kamel said...

ha..babe ko kne rileks.aku dlu beranak no 1 saket gak. tp kene cool la...eh, bile plak aku ngandung.silap2. LOL.

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

alahai N...buat ilek jerr..xde apa2larr..jangan duk pk sangat jap g naik darah ko kan terberanak awal plakss...xde sakit manapun..biasa larrr...mcm senggugut tp sakit skit jer dr tuh..xsemua org bersalin sakit wey..kalo org tu mudah sekejap jer..lagi satu kalo sakit sangat xpeknen n bersalin mana lar kaum2 hawa ni...

seee!! kat spital hari2 de org bersalin kan...xde apa2 larrr...tenang2kan diri okeh lalim!!

@reLoG said...

Salam..
Hye ;)

Biasela..org first time nk bsalin pk mCm2..kT pn mCm tu gak..skrg kT da 34 minggu..baju pn da packing..time ngah packing tu leh gelak2 n trase smakin bdebar sb timeY akan smpai xlama lg..hohoho..

kT tnye kwn2 yg kt first time bsalin..mCm2 la doraG kata n bgtau..tp doraG tetap kata..insyaallah kT leh laluinya..

Anyway..gud luck gak untuk N ;)

mr_mrs mikko said...

jgn fikir sgt dear..
aku doakan mudahan smuanyaselamat..
mummy dan baby selamat.

sweethOneY said...

takutnya akuu bila baca apa ko tulis. aku pun tumpang takut weh. ko yang rs mst double takut.

takpe2, rileks yunk. nnt leh share pengalaman ngan aku. hihi

meen said...

Adeeh..akak pun tetiba debor baca entry N ni

PinQib said...

hehe. semoga selamat selamanya
baik prepare awal3
.. sy pulak yang takut

Akhirnya. Confession| Untuk orang SINGLE|

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...