Wednesday, January 26, 2011

rEspEct Laa siKit...

pg~pg nk wat n3 eMo...
aCtuaLLy...eMo nYerr smLm...
tp br nk LuaH aRini...x kiRa...nk Luah jGk...
sUmtiMes maKan aTi gn peranGai sTafF snDri...boLey...??
mEntaNg~mEntaNg aKu baRu sTawOn jaGung & paling muDa pLak tuu...
sO....oRg iLang rEspEct...
aKu bKn miNtak rEspEct mCm aKu biG bOs...
buT at LeaSt rEspEct aS coLLeAgue...1 tEam kAn...
banYak bEnda aKu x tAu...& aku pErlukan baNtuan sTafF sOkongan yg da 'sEnior' ni...
tp biLa aKu nk mintak inPut...bg tAsk ke aPe...diOrg nk bUat muKa...tarik muka...tHen eMosi maCam bEngang....
aKu pOn maCam... "hEy...wUt dErrr...???"
aKu jaLankan taNggungjaWab aKu...
bIg bOs mintak inPut...aKu kne kaSik...
& aKu minTak inPut...kOrang kne Laa kaSik...
kLo x...caNe aku nk mJawaB gn big~big~biG bos nTi...??
aDehhh....aKu stiLL boLe saBa Lg ni...muLut boLe pLastEr Lg...
nak~nak tGh pRegGy kAn....
sO..dGn tBoyot~boYot wat muKa teBaL...nGaDap muKe senget diOrg...sEnYummm.....
ni Laa die...biLa bKerJa dGn oRg yg LeBih 'sEniOr' dr kiTa...
saBa N saBaa....
p/s=oK..da leGa da...sBb da ngadu kt kOrg...nGeee~

9 comments:

atty's said...

itu namanya diaorg tu bodoh sombong tu N..konon diaorg keje lama..dia bagus.

dah tu jgn layan diaorg tu ..

~dARlee zURiS~ said...

alahai...ciannye N
akak pun penah alami camtu masa practical ngan gomen
even diorang just kerani tp sbb diorang lagi tua so kita takleh nak suruh diorang wat kerja2 apa pun.
tah apa2 kan.huhuu

Erina Asmawani said...

sabar jela yunk..tula kan, kalo baru keje cam kite2 ni mmg dorg pandang rendah je kan..hmmm..

sekarang dah lega kan..dah2, jgn marah lama lelama...senyummm ;)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hahaa!!~~ sabar lar mommy!! adat wey..keje mana2 mesti ada org g lagak cenggini...diorg ingt diaorg keje lama perfect kerr?? kekadang diorg ni yg banyak bawak masalah..kan!!~~ kau pun pernah kena..nyampah...kesudahan berhenti kijo...malas layan..kelam kabut cr staff baru..padan muka!!~ ahakss

jom join colourful contest saya..klik link ini

sweethOneY said...

sabar eh yunk.. payah jugak jd bos muda ni kan.. dorang igt dorang lama, senior..

abaikan je taw. yg penting bos bg task, ko pun kena bg task kt dorang. masing2 buat keja masing2 kan :)

nanonano said...

haha sokmo dgr dgr org citer mslh cmni
nak2 kat sane staf ramai geng2 macik,
adoii sabor je la dgn kepala angen msg2 yek..
huhu

mummysyafie said...

sekarang ni kat blog la tempat mengadu segala bagai. semalam akak..arini N pulak yer

JIVEBUMZ said...

org jenis macam nie memang wujud ada jer kat mana2 yg penting N kuatkan semangat biar jer apa dorang nk kata.. N terpaksa kene tegas.. lama2 nanti dorang paham la tu..

PutRee SeJiNjaNg said...

alo..lo..sian kat N..sabar je k N..jgn emo2 nak baby kat dalam tu emo jugak..so bawak2 bersabar jelah k..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...