Thursday, November 4, 2010

pOtoNg gaJi...

aLhamduLiLLah...
2 NOV aRiTu...da seTawOn aKu bKhidMat kt MPOB ni...
maCam~maCam da aKu LaLui...
dr buJang smPai kaWen smPai preGgy...
suMe dLm tEmpOh seTawOn ni..keJap kan..??
sO...aLhamduLiLLah..aDe Lerr siKit incRemeNt...
aTerr..keJe gOv ni incRemeNt nYerr seCipuT jekk kOtt...
sO..yg seCipuT tu jGak aKu pLan nk maSuk TABUNG HAJI...
pOtong gaJi eVery mOnth...
nk haRap peGi TABUNG HAJI...maSukkan..mMg Laa x raJin...
dGn seMangat...aku iSi bOrang...
cOpy buKu aKaun TABUNG HAJI...
aLih~aLih g baHagiaN gaJi...
diOrg kaTe...beTter sTart nExt yEar Laa..sNg skiT...
aLohh...oRg br seManGat nk meNabuNg nih...
x per...nExt yEar pOn next year Laa...hOpefuLLy aku x Lupe...
jGn hAnGat~hanGat taiK aYam suDeyy...kikikiki...
insyaAllah...kLo da niat baiK tu..kita x kAn Lupa...

7 comments:

@juera said...

i pon ptong gaji 50 inggit sbln tuk tbung haji..=D

Redbloodsnow said...

hehehe..bagiuh yang. menabung utk mase dpn :)

mummysyafie said...

bagus²..mana tahu 10 tahun akan datang dah boleh gi haji dah..

therosputih said...

ari tu tanya org tabung haji, kalau daftar haji skrg, maybe 2034 baru naik nama...hoho...lama tuh...better start menabung kan...jangan hangat2 tayik hayam sudey....

ps...nnti bukak akaun kat NZa jr lak eh mama...

a d r e y n i e e l i s y a said...

aku pn potong gaji gak yang tbung haji...
nk bank in sndirik..
aku rasa mst dh teguna duit tuh..

better potonh gaji..
huhu

sweethOneY said...

aku pun planned nk simpan tabung haji. tapi kat office aku ni mana ada potong2 gaji ni. dapat pung cheque. potong epf ngan socso je la..

kena buat manual jugak. tu yang kdg masuk kadang tak :D

Zhoe Wynz said...

doalah kita semoga diluaskan rezeki untuk smpai ke sana.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...