Tuesday, November 20, 2012

Desa Waterpark with siblings...

Last week...masa cuti Deepavali..plan nak pergi Desa Waterpark with siblings...ajak ibu abah...Abah x nak ikut..nak berehat katernya...pegila kami adik beradik..tujuan asal pergi pon sebab nk redeem voucher BCard, dapat 15%...sekali masa nak bli ticket, budak counter tu cakap Public Holidays x boleh redeem...coi! takkan nak balik kan...dah semangat kot...ticket price RM30 for Adult...RM20 for Kids (tinggi lebih 2.5feet)...dan Aryyan kategori kids itu...anak ku mmg tinggi...x dapeklaa nak masuk free..hahaha...

Ktorg sampai awal la jugak dalam kul10 lebey...ohh..nak masuk tu diorang check bag dlu...outside foods are not allowed! Bawa la nasi lemak bungkus Abah beli..sorok dlm bag Yaya...x lepass...Yaya sorok x mcm sorok..kantoi r...then..aku lak bawak nasi lemak Ibu masak dlm tupperware...lepas! aku ckp bubur utk baby...padahal baby tua! nasib masa tapau letak banyak...tapi kt dalam tu ada jugak jual food...not bad la..pRincE_ZA siap bli nasi putih ayam kari..nasi goreng..ABC...waffle...harga mahal sikit..nasi goreng RM6 kot..standard gtu laa...dah lapor..bedal je laa...

Masa mandi..doa banyak2 Aryyan x takut air...mamat tu berubah2...kejap takut kejap berani...mama confused...nasib kali ni berani...siap eksen nak jalan sendiri...jalan dlm air x balance...ada sekali dia tgolek...tu pun sebab aku renjis2 air..dia excited lalu tergolek lalu ayah marah mama...lalala...x takut pong! Pastu aku bawak Aryyan naik slide...weee...Aryyan suka..siap jerit2 sebab aku jerit...alaa..slide kanak2 tu je..ikutkan dewasa x boleh naik..tp klo teman anak boleh...jadi laa kan..mama merasa nek slide walaupon pendek je...ada tu siap sangkut2 bontot sebab x cukup air..tp bila tgk kids lain naik..ok je...hahaha...

Mandi2..naik slide...naik pelampung..pusing sana sini...main ombak...sampai lebam...nasib bek ada adik-adik aku tolong handle & layan Aryyan...ada chance la aku nk bercengkerama dalam air kan...itu tujuan utama bawa adik-adik actually...shhhh...dalam kul2 lebih..siap2 nak balik..kebetulan hujan pulak...dan masa hujan tu jugak..games yg tadinya close dia open...dan games tu yg paling superb! why open masa hujan?? why? why? tak puas hati..sbb aku dah tukar baju masa tu...coi! Takpelah...mayb nak bg aku sedar diri..ko tu dah jadi Mama wat perangai mcm mama yerr...jgn nk menggeletis sgt...kehkehkeh....

Balik dari Desa Waterpark...singgah Prince Court Hospital visit Aariz (anak Kak Ir, my cousin) admitted sbb bronchilitis (ok..mls nak google ejaan)...comel sgtt Aariz ni...dah laa bam2..Aryyan dlu pon x bam2 mcm tu...Aryya..good boy...syok sendiri melayan tab....balik dari Hospital..singgah Alamanda pulak....nak amik barang...and had our late lunch...lps tu karox...lps tu kebetulan Ibu Abah jalan-jalan Alamanda..jumpa kejap...lepas tu balik...owhh...siblings day out yg sangat best!



2 comments:

Mrs Mikko said...

waaa..best ah sibling day out!aku pn kadang2 kompom bwa adik2 jln ujung minggu.. tp skrg ni kna hormatkan adik yg satu tu spm, kang dia jeles lak kalo aku bawa yg lain

sweethOneY said...

rm30 eh? Mahal gak, aku pun dah lupa time aku ngan iim pegi dulu berapa rm tp mcm x smpi rm30 hehe. yg game bukak lambat tu mmg, satu time je dia bukak kan. Petang2 sket. gila ramai beratur hahaha. Naik pelampung bulat tu 4 orang, tp sakit bontot oh naik benda tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...