Wednesday, November 28, 2012

Aryyan at Playground

Dah sebulan lebih menumpang semula rumah Ibu..sementara NZa HSH (Home Sweet Home) tgh renovation sikit....bila duduk rumah Ibu...kerja-kerja rumah x banyak yg aku buat...tau2 balik rumah semua dah setel...baju dah berbasuh & berlipat...makanan dah terhidang...sumtimes Aryyan pun dah siap mandi...huhu...tq so much Ibu! tak terbalas jasamu...

So..biasa kalau balik kerja awal kat rumah..cuba sekali sekala luangkan masa bawa Aryyan main playground depan rumah Ibu...memang suka sangat budak tu. Kadang kalau balik-balaik mama eh letih semacam & taknak bawa, dia tarik-tarik tangan suruh keluar. Kesian...dah la seharian duduk dalam rumah ek..pastu Mama x nak bawa jenjalan..huhuhu...

Aryyan pandai sangat berkawan...lepas tu nak bkawan gn budak besar je..budak main bola dia sibuk nak join...yg budak main bola tu umur lebih kurang 10 keatas..Aryyan?? ko baru setahun jagung nak...tapi bagus budak-budak area rumah Ibu ni...rajin melayan Aryyan...so, mamat ni lagi laa overr happy...buat lah sesuka hati ko nak..janji tak merengek-rengek sudah...

Seronok tengok anak membesar depan mata...tapi rasanya tumbersaran Aryyan lagi banyak depan mata Ibu compare aku...syukur Ibu masih sihat & kuat nak jaga Aryyan...walaupun kadang-kadang Aryyan ni agak 'menguji' kesabaran neneknya...tapi apa nak buat...penangan cucu!


2 comments:

JIVEBUMZ said...

Arryan nmpk mcm bdk beso sgt..hai bijak yer kamu kecik2 dh pandai nk berkawan yer...so comel!

MIN MAYA said...

smpi peluh2 haa dahi encen boy dpt main,,hahaha,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...