Wednesday, November 7, 2012

Aryyan vs Ultraman

Lamaaa x cerita pasal anak bujang kesayangan...Aryyan Rifzain...Alhamdulillah...Aryyan dah 1 tahun 8 bulan...sekejap je kan? Lagi 4 bulan nak masuk 2 tahun dah...wallawehh...Kadang aku sendiri mcm x pcaya dah mengandung, melahirkan & membesarkan ciptaan Tuhan ni...syukur...dan mama ayah Aryyan masih berjaya membuat family planning...ngeh2...


Aryyan membesar normal sama mcm kanak2 lain..tubuh badan yg sihat...akal bijak pandai...ada je ragam hari2 yg mencuit hati ktorg...cuma satu...Aryyan x pandai cakap lg...huhuhu...jenuh dah ari2 ajar bcakap gn dia..haremm nak ngikut nya sangat...TAPI apa kita cakap or bagi arahan dia faham and dia follow...sikit2 boleh laa cakap tu...tp dia lebih suka berborak 'language' dia...bahasa Ultraman barangkali...sebab Ayahnya download Ultraman bahasa Jepun...aterrrrr...itulah kesannya...cikgu..! cikgu..!! dan Aryyan sgt fanatik fantastik dgn Ultraman...very the hero...ohh my...


Baju Ultraman...beli kat Pasar Karat Shah Alam...masa nak beli dia dah ambik dulu peluk2 kiss2 then bawak lari...ehh...mama x sempat bayar pun...excited!

Kat Nilai 3...abis semua Ultraman dia letak kt floor...then tgk satu2 sambil wat sound "dushh..dushh..hiyaahh..hiyahh.." pfffttt....rasanya dah banyak ekor Ultraman kt rumah...semuanya dah cacat..yg takde kepala..takde tangan..takde kaki...mmg wassalam la...

Stokin Ultraman...beriyer suh mama pakaikan stokin masa kt umah..klo x..dia akan cuba utk sarung sendiri....senget benget pun jadi lah...

Coloring book Ultraman...nk color x reti..so,dia tenung pic Ultraman tu satu2 every pages...masa baru beli buku ni...x abis2 tgk satu2..sampai rumah nenek pun tunjuk Ultraman dia...suka sangat!!

Cerita Ultraman..ni jgn cakap lah..tiap kali nampak tab or laptop...dia akan suh bukak citer dia ni...dari duduk ke baring sambil hisap susu sambil goyang kaki...cerita dah abes dia bangun balik...

Dah jadi Ultraman!! see..even kt public pon jadi Ultraman ok..masa ni 1st time keluar bfast mcD bdua gn Aryyan...klo dalam buggy tgh jalan2 kan...nanti tetiba dia duduk tegak..tangan peluk bahu..ala2 Ultraman...aiyoooooo...!!!

Tapi skrg aku cuba kurangkan pengaruh Ultraman kt dia..takut woo dia bgusti gn anak orang..anak dara orang..naya jekk...maka nya..cuba kenalkan dia gn kartun lain...Upin Ipin..Hi5..Chipmunks...Boboiboy.. actually dah kenalkan dah awal2 tu..tp dia lebih gilakan Ultraman...aduhai... then sekarang nak didik ajar dia bkasih sayang...blemah lembut...jgn 'hero' sangat...nanti cmne nak ada adik kan? persediaan awal gtu...ingat mama ayah je kne prepare? Aryyan pon kne prepare jugek...ehh..takde....klo aku preggy lg...atuk nenek Aryyan pun terlibat sama...hahahaha...


7 comments:

atty's said...

amboi aryyan..suka ultraman ye..

~daRLee ZuRiS~ said...

budak2 nie memang ada sesuatu yg diorang obsess habis.cam kysha,now obsess ngan princess :)

♥z@z@♥ said...

anak sedara aku umo 3 taun pun minat giler nga otomen nie..katun lain dia x minat..mmg la dok hiyahh hiyahh je..huhu

Zana Adieyza said...

owh, suka ultraman.. hero sungguh ni!!

sweethOneY said...

Hehe obses betul ngan otomen ni smpi dh jadi otomen dah pun :P

wardah @ fie shah said...

Ini boleh geng kakal lah. Pantang nampak ultraman, power rangers. Hahaha.

Dayang Syazwani said...

i tot kan budak skrg mmg minat ultraman ah..
aku mcm mana kc pengaruh spupu aku yg 3 taun tu spya minat boboyboi ngan upin ipin, tetap dia laaagi suka ultraman.

sampai baru2 ni dia beli patung ultraman yg sama tinggi ngan dia. pokai mak dia.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...