Thursday, February 24, 2011

SAMPAH...huh!

tEtiba mCm nk bUat aDuan raKyat pLaks kAn...isu SAMPAH...
yErr...ni yg aKu nMpak pg td...
tiMe sTop kt tRafFic LiGht..teTiba maTa tPandang bNde ni kt tePi jaLan...
SAMPAH!
kLo kOtak roko..guLa~guLa tu aKu Ley aCcept Lg..
waLaupOn aKu tau SALAH buAng saMpah meRata...
tp yg ni meLampaO ok...
siAp poListRin...caWan mcD baGai..maNe daTang tu...
haa..aDe 1 tu LgmLampaO..kt gAmba x nmPak..
aDe kOtak kOndOm ok...giLoss ke aPe bUang iKut tgKap...
x aGak btoL Laa maNusia yg bUang sAmpah meRaTa ni...
x dE siVik...pLus org yg bUang ni pOn Ley kaTegori as SAMPAH...
siYesLy...mMg saKit maTa tGk sAmpah~sAmpah ni tePi jaLan...
rOsak pEmanDangan...bAndar x seRupa baNdar....
ni bLom keS bUang baBy Lg...nauzubiLLah...keJam nYaa...
x mO Laa ciTe paSaL tu...seBak...
aPe paTot kiTa wat ekk nk bg keSedaRan kt org yg bUang sAmpah meRata ni...??

13 comments:

sweethOneY said...

tu lah, geram bila tgk org main campak sampah kot tingkap ataupun jalan2 pastu buat2 terlepas sampah dr tgn.

atty's said...

kena denda..menyapu sampah sekeliling bandar selama 160 jam

♥z@z@♥ said...

yunk, disebabkan aku x suke buang sampah time drive, kete aku penuh nga sampah..esp tisu la..xpe, yg penting org x saket mata & hati sbb aku jek yg tgk sbb kete aku..haha

AngahSayang2314 said...

susah sekarang nie...nak cakap bahasa apa lagi pun tak tahu...

Cikgu CTE said...

sempat pulak ambik gambo yea...reporter pun kalah nie... salam perkenalan jugak dari saya...

LyNn HaMzAh said...

huhuhu...kalau kat singapore dag kena saman dah nie...

Cikgu CTE said...

dah jadi budaya...pelajar perempuan kat sekolah saya pun ada yang tak tau menyapu????

Cik Wanie Ghani said...

bukannya susah nak buang sampah ke dalam tong sampah,
itulah manusia kan,
buat keje mudah saja,
buang sampah merata-rata,
ish ish ish

Erina Asmawani said...

kena buat kempen..satu kereta, satu tong sampah..biar dorang x buang sampah kat luar lagi..

kan senang kalo dalam kereta ada tong sampah kan

mummysyafie said...

macam takde kesedaran sivik langsung la. kenapa tak sediakan plastik kat dalam keta..cara tu kan lebih baik

PutRee SeJiNjaNg said...

tak berdispilin lgsg kan dierang ni yunk..

Redbloodsnow said...

JENIS ORG TAK BERTANGGUNGJAWAP. GINIE LAH YUNK. CIAN KAT BUMI KTA :(

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hurmmm...lepas tangan dan xbertanggungjawab..yang menjadi mangsa kita2 semua lar kan!



Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...