Wednesday, February 23, 2011

haNya saRaPan maMpu kuhiDang

aLhamduLiLLah...waLaupOn tGh saRat mEnGanduNg 37weEks...
aKu maSih bEruPaya nk prepaRe bFast utk EN SUAMI....
awaL~awaL dLu aGk keKok Laa nk bGn pg...
tp since 2 mOnths duDuk tOgetHer...
aKu da biaSa da..jaDi ruTin....
banGun 6am...baSuh muKa..tErus ke daPur...
pRepaRe bFast...kDg~kDg naSi gOreNg...rOti teLur...sAusaGe roLL...ceKodok...gOreng dRumet & nuGet...paLing kOman pOn roti lTk jEm...
then..aku akn beKaLkan tuk pRincE_ZA...gn tEh o paNas...
ohh..ni beKaL aku..PINK..pRincE_ZA pNye GREEN...
pRincE_ZA pNh ckp...x wat bFast pOn x pE...
tp aKu wat jgk...bg aku aT least aRi~aRi aDa Laa bnde aku bg diE mKn...
bEsiDes...LuNch mMg IBU yg maSak...
sO....aiR tGn aku time bFast je Laa...
weekeNd pOn kLo aDe kt uMa br maSak...
seLagi aku Larat...aku buAt....
paSni da aDe HERO keCik...ruTin mSti da bRubaH....
aKu pon x beRani nk jAmin paPe uTk akn dTg...kita tGk pe'eL HERO keCik tu nTi cMne kAn...

17 comments:

atty's said...

alhamdulillah ye N..mana yang mampu kita sebagai isteri..cuba jugak buat yg terbaik kan

kupu-kupu_cinta said...

seronoknya tgk kebahagiaan akak.. alhamdullilah... mmg x sabar nk tgk hero kecik akk. :D

sweethOneY said...

takpe weh, buat mana yang termampu.. seronok kan skrg dah dpt duk sekali :)

Cik Wanie Ghani said...

oklah tue yunk,
si suami pun memahami keadaan diri N mcm mana saat ini...

:)

nanonano said...

dah ade ank kecik,
berbulan gak nk amek mase tuks esuaikan diri dgn suasana baru tu..
hehehe nak2 plak hero,
kuat la nyusu,
nk bergayut jek,
mmg xjadi kerja ape dah. haha

aDieyZa said...

mmg selagi kita berdaya, kita kenalah utamakan suami kan.. cuma kalau keadaan x mengizinkan, suami pun mestilah faham..

AngahSayang2314 said...

Bagus...tapi nanti bila dah duk sendiri pasti letih ngan anak lagi..kerja rumah lagi..apa pun baguss n

~dARlee zURiS~ said...

bagus N...bakal isteri mithali nih.senang hati prince za :)
mudah2an boleh terus begitu walaupun hero kecil dah keluar nanti

♥z@z@♥ said...

xpe yunk, at least ade jgk air tangan ko..btol, dah ade anak mmg rutin akan berubah..so, co-operate sgt penting tau..

shidah said...

ermm..samala kita yunk..hanya breakfast jer mampu sediakan......lunch makan la apa yg ada...dinner jer masak....gitula nasib org bekerja....

@juera said...

wah isteri mithali ni..hehe =)

JIVEBUMZ said...

akak pon same gak tapi en bob mintak wat secawan air nescafe jer tiap2 pagi..

suezen said...

dh ader anak..pengurusan mase mmg penting

ifnirsweet said...

akak maintain je..xnampak temuk laupun dh nk bersalin:)

mummysyafie said...

dah ada anak mmg rutin tu totally berubah dear. so skrg ni nak tido..biar la puas2. nanti dah ada baby tido malam mesti tak seindah dulu..hihihi

PutRee SeJiNjaNg said...

pas ni..N sibuk buat bekal utk Nza jnr lak kan..hehhe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

boleh jer yunk kalo kita pandai bagi2kan masa yang adooo...ehhss..cute lar bekal ko..pink wink!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...