Friday, October 14, 2011

Kejadian dalam office, Redviva accident

haaa....Redviva accident...wuaaaaa....
actually...xde laa teruk sgt...tp tkejut tkujat kot...nk nangis jgk kot...
kejadian blaku dlm ofis...haa...dlm ofis ok...
after lunch hour...cm bese balik ofis...
dr jln besar lg da follow Unser ni...apek bawak...dia bwk cm slow tp bengong sbb smbil bace magazine...
aku nmpk ok...aku follow smpai ofis...
skali nk ke car park..die stop...then dia nk reverse sket da tlepas parking...
org sll reverse slow2 kan...Apek ni mule2 slow...tetibe die tekan minyak reverse tu...
aku kt belakang dia kot...ape lg...DANGG!!!
aduss...aku hon kuat2...terus kua kete...da bengang nih...
tempat kejadian..dpn bilik driver
ms tu driver2 ofis ni keluar tgk..diorg pon saksi nmpk kot...
"haiya...lu apek dr td wa perasan lu bole bace newspaper..bwk x betol la.."
die jwb.. "haiya...soli laa akak..." (padahal dia apek tua..)
then..tgk cm xde pape..aku trus masuk kete...parking...
then ade abg driver ni dtg..die suh bkak bonet dpn..check..takut2 yg dalaman rosak...
skali tgk2...klip lampu tu patah..bumper ade seret sket...
pggil Apek tu...then abg2 driver ni kate.. "suro dia ganti...ni mmg pomen MPOB ni..x bole lari nyerr..."
tetibe aku mcm lega...hahaha...boley??

then...Apek tu kate arini dia bwk g workshop dia repair...
masa wat n3 ni x bg lg kete aku kt Apek tu...nti kte tgk cane...
dia x dtg arini...aku kejor yop kejor...hahaha...
gtu lerr kisahnyerr...
owhh..lps kejadian tu..bole x sorg driver ni tegur "ohh..pndai mara jgk awk ni.."
ehh...selama ni nmpk aku sopan santun lemah lembut ayuss kerr??
wa ROWK!!

pengajaran: reverse toksahlaa tekan minyak...tgk belakang dlu... (ingatan utk diri sndri jgk)

8 comments:

atty's said...

uuit..kalo pasal kete..mmg leh jdk hangin..oowh..

kejor apek tu n..jgn bior lari

asna cute said...

Wahhh langkah kanan jugak dia tue poman xyah susah cari kedai yg akn cekik darah hhe

nanonano said...

klip lampu yg mane 1? dr smlm aku duk pikir, hehehe

♥z@z@♥ said...

aku since kejadian ritu mmg ada fobia ckt lalu tempat parking..tp skali dah kene cmtue kat aku mmg aku xkan wat dunno jek lepas nie..ko suh dia ganti babe..jgn jadi cam aku dulu..

sweethOneY said...

nasib pomen MPOB, lega nyah kannn.. Klo keta aku la kena gitu, mmg mengamuk aku kat situ jugak. Tp entah2 sebelum ngamuk, aku nangis dulu sbb marah. Haha

oneyani said...

Nasib apek tu nk ganti..bab kete ni calar sket pon beratus melayang...

juelee said...

uits memang la kan kite nie, kalau psal kete boleh merempan hahaha nak2 lagi kalau tak prnah eksiden.. aku dulu pestaim eksiden rasa nak nages je, eksiden kali ke 2 bt dek je, dah redha hahah

DILL said...

nsib baik.. ihiks.. da repair lum 2 sis? ihiks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...