Friday, April 23, 2010

pErLu ke viDeOgRapHer..?

aRitu CIK SU...maKcik aKu aDe bg VCD fOr weDdiNg...
aNak buAh die aDe wat sErviCe tu....
maSe tgk tu..mMg Laaa.....fuiiYooo...!! tRus veRanGan pRincEsS kann...
tP diOrg waT majLis pOn buAt kt hoTeL....suLtan seLangor jaDik VVVVIP....
maSe tu da pK da...mSti maHal ni....
aKu tnye CIK SU..baPe raNge hrGa die...
kaTenYer dLm RM2K....
uhhhhh...mAk ai.....boLe baWak g hOneymOon tuhh....
x daPek Laa jaCk riBan~riBan ko.... peTikan dr viDeo NZa ENGAGEMENT...
dLu maSe NZa ENGAGEMENT....CIK LAN & CIK ING (aDik ABAH) yg jaDik viDeogRapHer...
tHen CIK BAHRI...bg mBr die tuk cOmpiLe...
tp x de Laa pRofessiOnaL....suKe~suKe jekk....baRu RM50 tuk duiT kOpi..hihi...
buT at LeAst aDe gaKs keNangAn viDeo...
sKrg aku tgH duk pK~pK....
pErLu ke viDeogRapHer fOr NZa WEDDING nTi....??
p/s=aDa x sErviCe viDeogRapHer x smPai 1k...?? huRmmm..

11 comments:

CikPuanMiera said...

babe.. aku ade membe wat job neh.. harga boley kautim.. insyaallah

meen ell.eza said...

N..my 2 cents:

kalau ada budget lebih..why not la kan..tapi 2k agak mahal. yg videog akak survey hari tu pun paling murah pun 1.2k, lower than that tak tahu la ada ke tak..

solutionnya..boleh capture sendiri ngan videocam sendiri je..then mintak sapa2 editkan. Kelebihan videog hanyalah editing saja..

bukan nak pengaruhi N..as I said, kalau ada duit lebih..boleh je, tp bg akak hurmmm baik save pi bali hiks

akak ari tu pun takde videog..tp ada relatives yg amik thru iphones, videocam..hasilnya not that bad..utk kita jadi kenangan even takde editing n touch up apa2..just plain video tapi cukup utk kenangan diri sendiri

:: p R i n c E s S _ N :: said...

miera : yeke..tp ni tuk mjls 2ari..ade ke??

k.meen : tu laa kan...dlm ptimbgn lg ni k.meen..tkt x bebaloi jekk..

♥z@z@♥ said...

ko pk la bebetul yunk..ikut bajet ko..jgn smpai jadik beban lak..okeh...=)

.::WaNiE::. said...

Ala kalau 2ribu tu rasa cam membazir sangat la N.

N kan ramai kawan, why dont asked for their help jek.

lily lotus said...

mahalnya. huhuhuu..kalau ada yg nak sponsor why not..hehe

Cik Wanie said...

ia sebenarnya bergantung pada budget tau,
tapi ekceli x perlu kowt,
sbb gambar mesti amik jugak kan,
rasa mcm rugi saja kalau amik,
tapi kalau ada budget lebey,
why not kan,
tapi kalau wanie,
lebey baik amik gambar,
hihihihihi;)

JIVEBUMZ said...

bagi akak kalo ade bajet amek jer tapi kalo tak de x payah la.. video suh adik badik jer amik kang cari sape2 edit jer balik.. paling penting dapat gamba cun2 mase wedding nanti sudah memadai.. gambar bleh tengok ulang2.. tapi video rajin ker nak tengok selalu.. hihi

depends to u dear!

meen ell.eza said...

akak setuju ngan wanie tu N..why not asked for ur fren's help, mintak dorang amik thru videocam. N nak utk dua hari kan? hurm as far as i'm concern, selalunya rate yg dia bagi tu hanya utk satu event je, kalau 2 hari kira dua event..dah rm4k..akak rasa je lah, kalau salah info tak tau la

takpe N..pikir dulu..kalau tak membebankan, tak salah nak amik tu N

:: p R i n c E s S _ N :: said...

zza : rsnyer..bajet lps kawen ag pntg kan..

wanie : sedang mcarik kwn2 la ni..

lily lotus : tp xde y nk sponsor pongg...

cik wanie : N lebey pd gmba kott...hihi

jivebumz : klo ade bajet pon..x mo r peruntkn byk2 tuk video...nan ado mase nk tgk nyerr..

k.meen : tu laa tu..sbb 2event kan..mau kopak N..xpe2...x pntg sgt pon video ni..hihi

HOn3YB33 said...

kalo de means de kenangan terindah tu..kawen kan sekali dalam idup tapi berpadanan dgn apa yang kiter mampu..ko carik yang xsampai 1k...adoooo..kalo kat ganu adooo tapi jauh benornyer dgn ko kat sanerr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...