Monday, April 4, 2011

Bedung

U'olls..nk tnye laa yg expert & experience ni..

Aryyan br nk masuk 3weeks..tp da x suke dibedung. Everytime bedung,nti die nangis kerimasan. Sumtimes,bile die da nyenyak tdo, aku bedung gaks..tp lps bp jam die merengek kerimasan..muke merah padam..siap bpeluh2 ok..ank aku kuat bpeluh yer. Tkt jgk klo die rimas2 panas..nti demam plaks.

So korang..minta pndpat..Bole ke x bedung baby ekk..? Sbnanyer bedung baby ni utk ape..? Klo x bedung ade mudarat ke..? Bp lame kne bedung baby no ekk..?



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

11 comments:

Ciare Baha said...

rayyan pon mula2 mmg susah nak bedungkan. murah merah menyala nak lepas diri. so siang mmg tak bedung. pagi je dpt bedung kejap. tp malam MK mmg paksa dia bebedung. sampai umur 2bulan setengah dia kena berbedung. tujuannya utk tegakkan kaki dia,supaya tak bengkok. and keeps him warm mcm dipelok :)

nanonano said...

org zaman skrg mmg xe dah nk bedung2 ank kecik
reason panas
lg 1 budak skrg dah pndai kuar sdiri dr bedung
ikat kemas2 5minit je..
tup2 dah terkankang tido
hehehe

sweethOneY said...

setau aku org bedung baby untuk bagi kaki dia rapat, x kengkang la bila besar nnt.. sbb time kecik ni la tulang still lembut kan..

Mummy `Aish said...

Babe...ade gak parents yg tak bedung baby since lahir..actually bedung baby ni utk bg dia lena tido and tgn/kaki dia takde la mengengkang je nanti bile besar..cam 'Aish dlu smpai aku start keje still bedung gak..tu pun kdg2 lupa..anak perempuan wei..kene kuat ckt bab2 bedung ni..kang da besar..ngengkang lak..haha..skg kan musim panas tak hengat punye..tu yg panas tu..aku dlu cuaca pns gak time pntang..tp aku make sure 'Aish pkai bju je..tak pkai seluar..bru leh bedung..coz..kalau pkai complete..kang panas lak..then pkai kan bju yg stok nipis2 je..yg bulat2 lubang2 tu je aku selalu pkaikan..bedung ke tak bedung takde la mudarat..just utk keselesaan baby time tido je..don't worry la babe

shidah said...

N, skrg nie kan mmg jarang tgk baby pki bedung kan?maybe sebab cuaca makin panas kot..sebab tuela baby x selesa...

░♥si lampu neon♥░ said...

semoga baby sehat membesar =)

JIVEBUMZ said...

ahaa bgs N tanye soklan nie sebab akak pon tatau sangat.. bleh dpt info kt sini..


alooo tomeinya ayan.. geram untie taw! :)

~daRLee ZuRiS~ said...

kysha pun tak suka bedung.tp bedung gak supaya dia lena tido.
org tua2 cakap bedung supaya diorang tak kengkang.entahlah..
tapi...elok gak bedung nie.elak baby dari terkejut2 time tido

♥z@z@♥ said...

ade baby yg x suke dibedung..mcm iman blh je bedung nie..

♥CHENTA♥ said...

hurm..depend lar dear!!
org takut jalan mengengkang jer..
satu lagi..baby kan mudah terkejut bila bunyi kuat2 skit..xmo jadi camtu lar..ok jer nak buat ke xnak ker..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

anak akak dah 8bulan nie pun kadang2 still nak kena bedong baru dia nak tido dengan lena nyer...sebab dari lahir dia suka kena bedong..hehehhe..tapi dah banyak baby skrang xmo bedong ye lah..agaknya panas kot kan...sebab diorang xmo..rimas...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...