Thursday, April 28, 2011

Carseat..perlu tak..?

Ms preggy dlu da bli stroller tuk Aryyan. Sweet Cherry model SCR5, skali tgk trus jth cinta. Love at da 1st sight. Dis is 2in1 stroller (travel system). Body die ley attach gn stroller or carseat for baby. But carseat model SCR7 jual separately.

Skg tgh pk either nk bli or tak carseat for baby tu. Mmg mudah nk travel esp ble aku drive sorang2. But, carseat ni bole smpai <13kg jekk (bp bln aku x tau)..agak2 bebaloi x? Or ade idea len..?

Nk details ley terjah www.sweetcherry.com.my

P/s: need ur advice ASAP. Sok ptg nk travel Johor.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 comments:

sweethOneY said...

aku pun tak reti nk komen, kita tgu komen yg lebih pakar..

juelee said...

car seat mmg sangattttt perlu yunk!! cari yg boleh supot daru newborn sampai 4 tahun.. Rayyan punye jue beli yg camtu samapi berat 25kg hehehe.. sebab selalu gi kuar mmg sorang ngan die je kalau papa die keje...

PuteriKureKure said...

ok. nak bagi pendapat ni...hehe.
1. akak rasa car seat PENTING sesangat! nak2 kalau kita sorang yang ada dalam kereta tu dan takde sape nak pegangkan ur little one.

2. khalish dah setahun 7 bulan masih 11kg. tu berat average tu. kira ok la kalau carseat boleh pakai <13kg. 2 tahun lebih leh pakai tuuu~

3. kalau travel jauh2 memang sgt2 berguna. sebab kalau pegang baby lama2 pon SURE tangan akan kebas dan rasa nak tercabut. so, di sini kegunaan car seat membantu kita!

itu saja pendapat akak. N beli la car seat tu. hehe.

~daRLee ZuRiS~ said...

car seat tuk baby kecil ngan baby atas 8bulan lain2 N.
untuk baby kecil yg back facing.tp bila diorang dah boleh duduk kena tukar yg facing depan nye lak.
terpulang masing2 lah perlu or not
cam akak,kami rasa perlu especially nak jalan jauh2
tp...kysha tak suka duduk dalam tu.

ceera said...

carseat sangat2 perlu ok. Keisha nak masuk setahun berat dia tak sampai 8kg lagi, macam mana itu? hehe

mummysyafie said...

alhamdulilah..rezeki baby tu. wawan punya stroller plak SCR2. cantik2 kan design stroller dari SC ni

Papa ♥ Mummy said...

sis, i nk bg pendapat..my baby rayyan oso pkai scr5 n i bli carseat skali..mmg begune la klo bli sbb i yg kene anta die g nursery tiap ari,harusla sumbat die dok diam2 dlm carseat..tp skrg rayyan br 6bln tp berat die da 10kg..huhu..agk2 brape lame lg bleh thn?skrg nie pon die da melasak..mmg huru-hare die dok dlm tuh..tetbe tepikir...rugi2..hahaha...tp sgt sng sbb e.g g shoping,smpai2 je bkk stroller angkat carseat skali baby2 attach trus kt stroller..xyah 2,3x kje...beres...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...