Thursday, October 28, 2010

buKu mErah ke PINK...??

huhuhu....
menGapaKah panggiL buKu meRah..??
waLhaL..tErang~tErang dia PINK...
nk panggiL buKu PINK boLey...?? hiks...
sLagi x pregGy mMg x kAn aMik tau paSaL buKu ni ok....
sO..biLe pRegGy ni..kNe Laa aMik tau...
aCtuaLLy..bg yg x tau tu..buKu meRah ni Laa yg caTat pRogResS kita sePanJang pregGy ni...
wEiGht...bLood pResSure...gLucOse...aLergiC...etc...
sO...juSt reFer kt buKu meRah ni eVery tiMe biLe cHeck up tu...
sKg aKu aDe 2 buKu meRah ni...
1 tu hOspiTaL aNnur...
Lg 1..hOspiTaL keRajaaN...
aKu mMg plan nk deliver kt ANNUR nTi...
tuJuan wat dEdua cOz nk prepaRe...maNe tau kne cMpak gOv kan..
aT LeaSt aDe recOrd...
buT siNce aRitu g kLiniK gOv tu...
masYaAllah....3 jam aBes maSe kt cTu jekk..
lps 1 kaUnter..1 kauNter aKu kNe g...then..kne tGgu...
nO giLiran yg amik ms awaL~awaL tu aCtuaLLy x iKut pOn..
x kOnsisTen cOz dePends on cHeck up kt eAch kauntEr tu...
omg! pEnat tEraMatt ok...lom lg tGh saRat...
& sKg aKu tGh bebeLah baHagi aTi ni...
either nk cOntiNue tRus wat kt gOv tu or nOt...
pLus aKu aDe kOmitmEn gn keJe aKu...
sO..mCm x bEsh kLo kerap sGtt kLua fOr anTenataL cHeck up ni...
nak~nak biLe da uJung~uJung nTi weekLy cHeck up...maSakk mak nk g dEdua kan...
sO...in mY oPiniOn..buKu mErah tu acTuaLLy saMe jEkk..
so dat..iF anytHing kEs "caMpak menCampak" ni...
1 buKu tu boley jekk guNe fOr gOv or pRivaTe riTe..??
sO..aPe pnDapat kOrang ekk...??
aL makLum Laa...diS is mY 1st baby..
kLo tnYe IBU..IBU jaWab... "iKutLaa maNe~maNe...sama jekk.."

10 comments:

ciare (^_^)v said...

eh mn nak sama. 1 free 1 berbayar. hihi. anyway kite lgsg xbukak buku pink kat gov KK. checkup 100% kat pvt. alhamdulillah semua OK. nak beranak kat mn2 pon bleh. janji checkup kite details.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tak semestinya nza check up situ n bersalin situ..cam kakak sy, check up kat ppum..tapi terbesalin kat terngganu..camno tu> wkekeke

oh ya, sy check kat klinik panel aje..senang. beranak je kat spital..ngehehehe

puterikurekure said...

sampai 2 buku? hmmm...

macam akak even kadang2 ada jugak check up kat klinik private, tapi still guna buku yang sama. senang doc nak pantau. :)

atty's said...

N..rasanya ..n..Leh je cont check up kt An Nur..janji ada je lah buku pink kat gomen tu rasanya memadai dah ..

therosputih said...

dulu abg ipar tanya
"buku merah ni sebab baby kita girl ke?"
hahaha...

walaupun ai tak kawin lagi, tp tgk my sis, guna satu buku je apa jua aktiviti either kat gomen or pvt...

JIVEBUMZ said...

oic fenin jugak tu.. hurm kalo N mampu amek jela yg private tu senang tak payah bazir masa n tenaga.. cepat pon cepat.. akak pon planning nak check panel suami punye hahaha malas beratur laa... kalo terpaksa g klinik kerajaan tu nak wat cemana kan huhu

Redbloodsnow said...

tuh lah yg payah nyer gi kinik gov kan. sure nyer campak sane campak sini. letih kan :(

sweethOneY said...

aah la. kaler pink je tuu.. hihi. klo gov biasa lah yang.. tp kwn aku ckp. kwn aku la, based on her experience. kalau xde masalah, bersalin kt gov pun xpe.. sbb dok sehari dua je dh leh balik.. kire mcm ala2 bazir la kot klo gitu g swasta.. tp at the end, depends pada korang jugak :D

eh, yg penting deliver nnt ajak feze masuk sama labor room :D

PinQib said...

sory nak tanye, nza jr tu boy or girl?

~dARlee zURiS~ said...

akak takde cek kat gomen,so tak tau lah kan.tp ada dgr orang2 cakap kalau mula2 g private,pastu nak tukar g gomen,kena marah bagailah.tp kalu N dah decide nak deliver kat private,tak yah lah buku pink gomen tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...