Thursday, March 25, 2010

TIPS peTua tRaDisiOnaL

pRincEsS_N nk sHare TIPS peTua tRadisionaL....

peTua fRom aTok neNek mOyang kiTe menGgunaKan aLam semuLajaDi....

sumBer adaLah dr MR GOOGLE Laa kan....

aKu cOpy paSte jErkkkk...

Bunga Mawar
Untuk menaikkan seri muka, bakal pengantin boleh mengamalkan petua memakan kelopak bunga mawar selama 44 hari sebelum tarikh perkahwinan. Dahulukan dengan bacaan selawat ke atas nabi, Fatihah dan ayat Nabi Yusof sebelum memakannya. Timun
Lekapkan mata dengan hirisan timun selama setengah (1/2) jam. Petua ini juga dapat menghilangkan lebam pada bawah mata serta menghilangkan rasa lesu dan letih. Ia juga berguna untuk menegangkan otot bawah mata. Lobak
Lobak yang kaya dengan serabut dan vitamin E berfaedah bagi menghilangkan parut dan menaikkan seri muka. Ia turut sesuai untuk meningkatkan kelembapan pada kulit kering. Parutkan lobak dan ratakan pada wajah seperti mask. Biarkan untuk setengah jam. Tomato
Bagi masalah kulit kurang bermaya, gunakan tomato yang telah diasingkan bahagian dalamnya. Sapukan lendir dan biji di dalamnya pada seluruh wajah, lalu dibiarkan sehingga kering sebelum dibilas. Avocado
Bagi masalah kulit berminyak dan kandungan zat lemak berlebihan pada pipi serta wajah, anda boleh mencuba buah Avocado yang ditempek isinya pada seluruh wajah. Rawatan ini mampu menghalang tumbuhnya jerawat baru. Limau Purut
Bagi menghitamkan rambut dan menghilangkan kelemumur, sapukan hirisan limau purut pada rambut di kepala. Limau purut juga juga dapat mencantikkan kuku dengan menyapukan jusnya pada kuku secara kerap.

aLL diS peTua sPeciaL fOr bakaL penGanTin kaTer nYerr.... ni cOntOh baKaL penGantin x siAp..muaHhaha....

kLo buKan bakaL pEnganTin nk amaLkan jGak..siLakan..x saLah rsnYerr..aKu sEndiRi pOn x aMaLkan Lg...BZ kaTernYerr...kuikuikui..nTi Laa aKu cArik maSe fRee..aku wat ekk...da duk bAndar..maNe Ley peTik~peTik suMe bnDe ni...kNe bLi maaa....aDoyai.....

p/s=rEqueSt fOr peTua or pRoduCt...uTk KECILKAN PORES...pLzzzz....rEaLLy nEed iT ASAP...!! TQ...

22 comments:

cik EPAL said...

bagus tips tips ni :)

HOn3YB33 said...

yunk..berguna tip2 ni..

tapi xfaham r..

nak kecilkan poress??

mende tu??

HOn3YB33 said...

yunk..berguna tip2 ni..

tapi xfaham r..

nak kecilkan poress??

mende tu??

Zhoe Wynz said...

tips lain tu leh dtrima pakai.. tapi nak mkn kelopak bunga mawar tu.. *gulp*...

pwincess AJA said...

tentiu k.N cym coz share dis tips.
kalo nak google pom lom tentu aja wajin.hiksss

nak kecikkan pores eh kak?
aja pakai neutrimetics elok.
tp slalu,lepas cuci muka amalkan pakai Toner.
xpom,ala-ala tradisional.
guna madu pakai cm masker then lap pakai kain yg lembap(kain neh rendam dalam air suam,pastu perah)
aja penah buat,bagus gak.tp kena wajin skit la.hiksss

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cik epal : bagus2...

honeybee ; nk kecikkn lobang pori2 ni haa..N pnye besau yunk..

zhoe : tp org kate x rs pape pon yunk..ntah..N x pnh try..

aja : yeke ja..nti akak try...tp mst melekit2 kan..

.::WaNiE::. said...

oh ye dulu wani nak kawen mak wani kasik makan bunga melur okkkkkkkk lagi haru.. kunyah kunyah telan ngn air teh o hahahahhahh .. ala rasa dia not bad la..tak pahit pun cuma xde rasa

.::WaNiE::. said...

meh i bagi tips lagi satu kat u

bunga ros merah tu, amik yg cantik2 la kan, leraikan kelopak dia, then u lipat2, then u selawat, baca la apa nak baca, then u tonyoh2 kat muka..mcm u scrub muka u. untuk naikkan seri muka okey :D jadi muka akan nampak bersih dan merah2 pink gitu.

aDieyZa said...

dear, thanks sbb sudi kongsi petua ni.. trskan lg ye usaha utk bg tips2 berguna pd semua..

atty's said...

kty pun nak naik kan seri muka ku..kena makan kelopak rose..ni ..

Redbloodsnow said...

haaa..aku pun nk gak petua kecikkan pores. jugak urgently need it..huhu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wanie : tq for da tips...nk wat nti laa..

aDieyza : welcome2...awk ley gune gaks..

k.ty : auww..cnfirm Along tertarikss ari2..

zie : jom carik petua...

puterikurekure said...

huhuhu. baru nak tanya N, N dah tanya dulu dah.
hehehe~

pakai toner kot. ;P

PinQib said...

guna puteh telur kot.. rasa2 lah

:: p R i n c E s S _ N :: said...

puterikure2 : mmg pkai toner pon..tp x kecut2 pon...

pinqib :tol kerr..??

PinQib said...

nth la.. rasa2 la.. pnah baca majalah apa nhh

Zumie said...

aku suke tengok pic tu jek..comey

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pinqib : akn ku coberr..

zue : haha..comey mende..muke x siap tuh..

Izan said...

tak sabar nak tunggu N kawen, mesti cantikkan. muka N skang pun da makin licin... tahniah....

:: p R i n c E s S _ N :: said...

izan : uhuu sis..malu ai...xde laa..tu effect cmra je...reality teruk lg..

sweethOneY said...

org kata biotherm elok utk kecikkan pores. berkesan ke tak aku tataw. tak penah cuba sendiri. hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

izza : yeke..aku tkt kang pkai bjerawat lak nek...adoyai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...