Tuesday, March 30, 2010

oPs kaHwiN 24 : HaNtar beLanJa...

ok...ok...aKu x tO aGenDa HanTar beLanJa ni oNe oF aDat or aPe...
cOz...daLam famiLy aKu..saPe yg nAk kaWen L or P mOstLy mMg aDe bEnda ni...kLo kat kaMpuNg..siAp kNe abSaksiKan TOK SIDANG lg...
faMiLy Len x to Laa pLaks...raSenYe bGanTung Laa kan...sKg ni bYk tRenD baNk~iN...buT dr aWaL aKu mMg suKe ADAT PERKAHWINAN MELAYU ni...sTep bY sTep...sO..ni anTara aGenDa yg mLengKapkan Lg Laa ni. & aKu nk sHare Laa sKit saL ADAT ni pLus tuk taTapan aKu fOr fuTure nTi kang....winDU kaMu aBang...hahaha..dan~dAn aBang...
sO...SABTU aRitu pRincE_ZA & famiLy dTg uMa aku...
nAk kaTe LaSt miNute..x de Laa sgt..cOz aKu gn pRincE_ZA da diScuSs da...tp LaSt miNute bg paRenTs kTorg....
pRincE_ZA smPai dLm kul12.30....
bOraks~bOraks....then aPak nYerr tRus Laa muLekan biCara....
aBah SAHALI & aYah SAHARI...naMe aPak kTorg deKat~deKat ok...
hanTar beLanJa...dOt...dOt...dOt...
aLaa...ni bEtweEn famiLy aku gn pRincE_ZA jekk..
da naMe LaSt miNute kan...simPle~simpLe suDaa...
lePas tu tRus jamu maKan t.aRi....
aSam peDas iKan teNggiRi...saYur caMpur...tEmpe gOreng..aYam gOreNg...keTam maSak Lemak....
ai maSak yuu....hihihihi.....
IBU kaTe.. "mak mEtua kO nk dTg..kO maSak..."
aLaaa..sapp..sapp..sOi je Laa....
maSe maKan tu..aKu gn pRincE_ZA aDe kua kJap.....
tp bKn kLua bDua yerr...
aDe escOrt iNi buDak....
si KAKAK EISYA...
kTorg peGi maNe...?? cuBe teKa...??

16 comments:

AngahSayang2314 said...

salam princess angah kat sini rajin gak la baca u punya blog2 ari tue princess ada cakap nak sticker princess on board kan??? saya ada jumpa kalau nak tahu leh la... ym me..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

angah : ok...nti N cntct k..

AngahSayang2314 said...

hehehe thanks N pergi jer kat Rina_2314

*Dak kecikkk* said...

Ayu kamo yunk ble pakai baju kurung.. :)
Suka tgokkk.

Redbloodsnow said...

haa tuh ler. nnti aku pun part hantar belanja nnti pun wat family² je. namo jemput tetamu bagai..buat kite² je kan..huhu

wahhh..sedap menu mkn tgh ari uols yang..gulpp gulpp

oneyani said...

owh ade eh adat ni..ni yang duet hantaran ke?sbb kalau kt trg dapat masa kawen tu je la

:: p R i n c E s S _ N :: said...

dak kecik : hoho..tu br sikitt tu..hihi..

zie : klo keco2 nti mau kne rompak yunk..huhuhu

k.yani : tu laa..rs nyerr tgk tmpt kot kak..N mlake johor mcm ade jekk...

suezensuzanna said...

ahaks!!ko g tgk wayang eh??

:: p R i n c E s S _ N :: said...

suezen : salah....hohoho

Mama Hanim said...

oo.. kt kedah pn ada adat tu tp kt kelantan duit dpt lps akad nikah..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mama hanim : die tgk tmpt jgak kan..

aDieyZa said...

dia ikut tmpt n persetujuan both family.. tp better bg time tunang or be4 kahwin sbb time kahwin nnti xdelah pegang duit byk2 sgt.. takut ada kes kehilangan duit lak kan.. tp tu pd pndpt zana la.. lain org kan lain pndpt..

a d r e y n i e e l i s y a said...

2laa...
tmpt ktorg pn skrg kalo antar2 blanja ni pn family2 gak..

tp ada gak yg wat besar2 gak mcm tunang..

tmpt we olz we olz pggl ngantat berian..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aDieyza : pndapat awk mmg bgs yunk..N setuju...pencuri ade dmana2...nk2 skg hntrn tggi2...bhya oo..

adreynieelisya : yeke..so..mostly same laa..ngantat berian..new words..

PinQib said...

tak leh nak teka.. haha..
bnyk la tu duit tu ;D slurp

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pinqib : duit msk bank sudaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...