Sunday, March 14, 2010

TIPS 15 pErkaRa diBenCi LeLaki

nEw TIPS aKu daPat fRom GOOGLE....

boLe diJadikan paNduAn buAt kiTa kaUm HAWA.....

1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak. Walaupun ianya benar.

2. Menggangu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan selalu dimasa yang salah.

3. Tidak memberi arahan/instruction yang jelas kepada suami bila menyuruh dia membeli sesuatu dan kemudian memarahkan/menyalahkan suami.

4. Membuat temujanji dan aktiviti sosial tanpa mendapat persetujuan suami terlebih dahulu.

5. Berpakaian kusut masai dengan t-shirt terkoyak dan kain batik lusuh dan rambut tak terurus dan muka tak bermekap serupa mayat di rumah... tapi cukup cun bila nak keluar rumah.

6. Mengambil masa yang cukup lama bila bersiap macam pengantin bila nak keluar kemana-mana dan membuatkan suami tertunggu dan terus tertidur.

7. Suka melengah lengah kan masa bila nak bersolat berjemaah atau beribadat.

8. Mengganggu suami yang sedang tengah tengok tv.

9. Asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang pada suami untuk bercerita jugak.

10. Membebel dan berleter tak renti-renti tentang hal-hal yang amat kecil dan di ulang tayang semula tiap tiap hari.

11. Memfitnah dan menuduh suami tanpa usul periksa.

12. Menceritakan hal rumah tangga pada orang lain.

13. Dengan sengaja atau tidak, gagal memasak masakan yang suami nak makan.

4. Meminjamkan harta-benda suami pada orang lain tanpa kebenaran.

15. Sengaja melengahkan untuk masuk tidur tanpa sebab-sebab yang munasabah.

sO....seLamat menGaMaLkan TIPS ni....

seLamat menJadi ISTERI SOLEHAH.....

5 comments:

ᵀᴴᴱ ᴼᴿᴵᴳᴵᴻᴬᴸ DAKJAAT™ ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐ said...

no 6, mmg menyampah tunggu perempuan bersiap lama2.. macam nak pergi fashion show plak.. hahaha! bab2 tunggu orang ni lelaki mmg agak kurang penyabarnya.. :p

no 4, kalau nak kena tamparan.. bahaya ni .. tu pasal takleh berfacebook sangat kalau dah kahwin. :P

sokong kedua2 kenyataan di atas dengan alasan:

"Aku lelaki aku tau la .. " hehehhhahah! :P

baguslah N .. jadikan google sebagai saudara I.T anda.. :D

HOn3YB33 said...

waH..Amat bergUNA...!!

THAnks ya BERkongsI DEngaN KAmi...

sanGAT BERGUna wOKEH..!!

HOn3YB33 said...

waH..Amat bergUNA...!!

THAnks ya BERkongsI DEngaN KAmi...

sanGAT BERGUna wOKEH..!!

diLL said...

ooooo~

tips yg bguna..

ihiks~ lum kawin da kne prctce ni sis.. ihihi

Erina Asmawani said...

no 8: xley kaco laki tgk tv?? uu..pas kawen kena beli tv 2 ar ltak kat umah, nak elak laki benci punye pasal.hehe..nice info btw ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...