Wednesday, April 30, 2008

1st TAG

slame ni aku dok nengOk jerk org men TAG2 neyh....
dlm atiku bkate...slamat aku x kne wat mende2 neyh...
da lerr ade y pjg bjela....
tau2 td bkk page sis ej....
aku dTAG.....
TAG nyerr pasai 5 pkara y pertama tjadi dlm idup aku,....
wahh.....memerah jugak laa aku....
tgh2 nk xm ni...aku masih smpat mnjawab....
Syarat wajib dipatuhi:Bukan cerita rekaan dan tiada kena mengena dengan hidup orang lain. Perlu mengetag 5 lagi rakan blogger pilihan anda setelah anda di tag.
1. Aku masuk asrama - aku masuk asrama mase kt MATRIKULASI MELAKA. Aiseh!! b4 neyh duk bwh ketiak ibu abah jerk...skali masuk asrama...tkontang~kanting laa jgk... bole x mase aku masuk tu aku x de prepare lgsg stOk mknan...x bli ok...da kte 1st time...aku ley lupe mende tuh walhal bnde plg penting tuh. After orientation abes, ibu abah dtg bwk stOk mknan. Lepas dr tu...tiap2 kali aku balek matrx...stOk mknan aku x kan aku lupe...bwk bebonteL2... **tol x iZZa...

LasT dAy oRiEntAtiOn wEek

2. Jadi caLon pRincEsS oF da niTe - cm jakun jerk kan...tp ni laa mende 1st time aku..Slame ni aku x pnh tcalon kategori2 cmni. Yelaa....aku kn x cantek. Blaku ms 1st year kt UKM. Theme dinner aGoGo nite gtu...aku pkai simpLe jerk..sua lame, bj lame..aku cme bli slendang & necklace jerk..len2 recycle pnye. Tp ley plaks jd caLon...kne plak mnari agogo ats sTage.ketaQ lutut cHeq mase tuh...tp aku hanye caLon jerk...x jd pRincEsS pOn.
LaYak ke jD coLan????

3. Couple gn org y dPn maTe - hmmm...gn sape lg klo bkn gn pRincE_ZA. Since skul dlu aku klo couple gn bdak y jaoh dr mate. Bkn gn bdk dlm skola..sbb nyerr...aku kan x cantek...sO kenal on da fon, da couple then br jmpe...ley x?? tu laa cintan2 berOk aku...So, pRincE_ZA laa 1st couple aku. Aku sgtt tkejut ade gak org y dpn mate aku sYok kt aku y burOk neyh...YDP lak tu time tuh...lg r tkejot berOksss aku dbueknyerr....Segan pOn iye...sbb die rmai pminat...org bjwtn tinggi...aku ni sape jerk laa kan....

mLm pRincE_ZA luahkn pRasaAn

4. acCidEnt - hahahaha~ sgtt sukak y ini...blaku ms aku matriks...tp tjadi kt uma. Aku bwk kete apak aku **WAJA time tuh.... then nk parking dlm uma neyh...tah cmne aku nk tkan bReak, tp aku p bantai tkan miNyak...alamat bDentum lerr.... abeh radiatOr rOsak..bUmper dPn tlondeh....kne rm2k tu nk repair...saDiss abah time tuh...die y btAwOn2 dRive x pnh jd gtu...sOwee bah...sO skunk..tiap kali aku nk paRking msti laa aku kne igt bReak gn miNyak...lagi2 r kete sndri...bringat lebey2 laa...
**piC dLm lAptOp abaH

5. keje Famosa House - lps SPM...org dok sebok keje...aku pOn same..aku jadik waitrEsS kt Famosa House & Restaurant...besh...gaji basic rm 750..keje 8jam shari...klo wat OT aku pnh cecah rm1k... **tp duit2 tu lesap tah kemana.... Pengalaman keje...toksah ckp r...sgtt besh...!! **tiMe nEyh x DE dIgiTaL cAm laGik

okies...aku kne TAG lg 5 org.... 1. iZZa 2. iDzWan 3. Sis ITA 4. Sis aLin 5. k.mEeN

wat ekk....klo da wat tuh kne wat lagik....huhuhu~ sLamat memerah otaK.....

7 comments:

sweethOneY said...

uit
kena tagged layik!!!

tagged kak lin x buat lg,tagged ida x buat lg..

skrg kena tagged ngan ko lak..
uwaaaa

beb..seb bek la time kat matriks tu ko x letak gmbr aku yg over tembams tu..ahaks.. =P

igt lg ms ko eksiden waja tu
bengkak2 ok mata nangis =P

:: pRincEss_N :: said...

hahaha~ nmpk ke bengkak mate aku time tuh... gmbr mtrx tombam2 manyak dlm simpanan aku...yeayearghhh...

meen said...

erk..yg number 5 tu k.meen ke? k.meen mana ni? yg pinky2 tu ke?hihi..ke ada k.meen yg lain ni??

hiks..kena perah otak cukup2 ni

:: pRincEss_N :: said...

k.meen maner lg.....tanak ngaku plaks....wat...jgn x wat....huhuhuhuhu~

pearlEJ said...

alahaiii.. cian awk, exam2 pun kena buat... anw, thanks yer yang.. :)

:: pRincEss_N :: said...

samer2....demi sis ej...ahakz!!

ita.itu said...

babe..sorry baru pasan bila bc kat komen ko ada tag akak..ok nanti akak buat ye..kalo akak x buat lg tlg remind2 akak ek...tq babe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...